Bedankt voor uw deelname

Je zou ook geïnteresseerd in deze producten

Rowenta duurzame prestaties

Rowenta werkt sinds meer dan 10 jaar aan de ontwikkeling van eco-intelligente producten. In het kader van deze ecologische benadering, analyseert Rowenta de levenscyclus van zijn producten en zoekt daarbij voortdurend naar milieuvriendelijke optimalisaties bij elke fase.

Démarche Rowenta Grond-
stoffen
Fabricatie Transport Gebruik Recyclage
In het kader van deze politiek spitst Rowenta zijn inspanningen speciaal toe op drie ambitieuze programma's:
 • Recyclage

  Eerder herstellen dan weggooien

  Meer vernemen
 • Energie

  Energie besparen zonder compromis op het gebied van efficiëntie

  Meer vernemen
 • Reparatie

  Gerecycleerde materialen gebruiken om duurzaam te innoveren

  Meer vernemen

Producten die 10 jaar lang kunnen hersteld worden


Rowenta, pionier op het gebied van herstelbaarheid, zorgt voor een verlenging van de levensduur van zijn producten

Reparatie voor 10 jaar Picto reparatie
Reparatie label

Met de fabricatie en de opslag van wisselstukken voor de lange termijn, zorgt Rowenta ervoor dat de erkende professionele herstellers op ieder moment een gebrek kunnen verhelpen dat zich voordoet tijdens en na de garantieperiode. Rowenta engageert zich voor een transparante prijspolitiek: geen enkel wisselstuk mag 50% van de prijs van het nieuwe product overschrijden en de meeste wisselstukken worden tegen kostprijs verkocht.

Energiebesparing


Kracht is geen synoniem voor een race naar watts!

Energiebesparing Picto energie

Rowenta steunde en opende de weg naar Europese reglementeringen zoals ECODESIGN en ECOLABEL, die fabrikanten van stofzuigers nieuwe normen opleggen op het gebied van energiebesparing en efficiëntie. Het vermogen van stofzuigers is sinds 2014 in Europa beperkt tot 1600 watts en dat niveau zal verlaagd worden tot 900 watts in 2017.

100% van de nieuwe gamma’s stofzuigers van Rowenta beantwoordt aan de toekomstige normen en Rowenta breidt zijn inspanningen uit naar andere productcategorieën.

Gebruik van gerecycleerde materialen om duurzaam te innoveren


Vandaag gebruikt Rowenta steeds meer gerecycleerde materialen

Gebruik van gerecycleerde materialen Picto recycle

Na drie jaar research en voor het eerst in Frankrijk, hebben Rowenta, Eco Systèmes en Veolia een volledige lus opgezet van circulaire economie voor kleine huishoudelijke apparaten.

Dankzij dit partnerschap presenteerde Rowenta in 2015 de stoomgenerator Silence Steam, voortgesproten uit de recyclage van huishoudelijke toestellen, met een onderste omhulsel dat volledig gemaakt wordt van gerecycleerd polypropyleen. Plastic, inox, aluminium, tot 40% gerecycleerde materialen zijn verwerkt in de Silence Steam en zijn verpakking.

Silence Steam

client

Service